best free web software

Hipermarket installációk beszerzése


KLASZTER ÉLELMISZER

Az Innovatív Élelmiszeripari Klaszter tagjaként cégünk az élelmiszerfejlesztés területén főként a szuvid technológiák fejlesztésére és használatára összpontosít.

Mobirise

De mi is az a szuvid technológia?

A francia „sous vide” kifejezés vákuum alatt, vákuumban történő főzést jelent. Hazánkban vákuumsütésként, vagy fonetikusan „szuvidolásként” ismerik, míg az Egyesült Államokban „cryovack”-nek, vagy „cryovacking”-nek nevezik, a már fentebb említett márkanévből kiindulva. Lényege, hogy a termékeket – többnyire egy fogyasztási, felhasználási adagban – légmentes csomagolásban, vákuum alatt, jóval 100 ˚C alatti hőmérsékleten hőkezelik.

A baktériumok szaporodását nagymértékben befolyásolja az élelmiszer környezetében jelenlévő levegő összetétele. A levegő oxigéntartalmának csökkenése, széndioxid, ill. nitrogén szintjének növelése, különösen, ha mindez hűtött tárolással jár együtt, jelentősen meghosszabbítja egyes élelmiszerek fogyaszthatósági, minőség megőrzési idejét, és sok esetben hozzájárul a termékek érzékszervi tulajdonságainak megőrzéséhez (gyümölcsök, zöldségek). Mindez egyedi fogyasztásra szánt mennyiségek esetén a termékek légmentesen záródó csomagolásával érhető el.

Mobirise

A hőálló és levegőt át nem eresztő műanyagzacskóban oxigénmentes környezet biztosítható, ami az aerob baktériumok elpusztulásához vezet, azon kívül elkerülhető az elszíneződés is. A vákuumcsomagolás során elmondhatjuk, hogy ami a zacskóban volt, az a zacskóban is marad, így a zöldségek, gyümölcsök, húsok állaga, színe, illata változatlan formában megőrződik a csomagolás kibontásáig.

Az iparban elterjedt vízfürdős szuvidolással szemben az általunk alkalmazott légkeveréses szuvidolás számos előnyt élvez. Ahogy eddig is, maga a vákuumcsomagolás alapját képezi az eljárásnak, de ezután szárítógépbe helyezzük a nyersanyagunkat.

Továb bra is egy kíméletes feldolgozási módszerről beszélünk, mivel 75 ˚C-on 24 órán át tartjuk a termékünket. Fontos, hogy nem használunk a technológia során vizet, így annak minden negatívumát elkerülhetjük (párolgás, tasak kiszakadása esetén teljes szekrény szennyeződése, energetika). Ennél az eljárásnál, ha ki is szakad a vákuumtasak, csak annyi a teendő, hogy alaposan kitakarítsuk a szárítószekrényünket, és minden mehet tovább. 

A készülékünk ventillátoros légkeveréssel intenzív légcserét biztosít. Ráadásul a termelékenységet az is növeli, hogy a szárítószekrényes szuvidolás olyan új technológia, aminek a méretnövelése sokkal egyszerűbb, mint a vízfürdős megoldásé.

Ezen technológia felhasználásával olyan innovatív termékek állíthatók elő, mint a roppant egészséges fekete fokhagyma, különféle szuvidolt gyümölcsök és zöldségek, illetve ezek feldolgozásával különféle italok, mint gyümölcsbor vagy cider.

Mobirise

KAPCSOLAT/ELÉRHETŐSÉG

Buzsik László

Szilágyi György

Székhely:
4254 Nyíradony, Széchenyi u. 25.

E-mail cím:
szib-ep@szib-ep.hu

Iroda:
06/30-635-0943
Betonüzem:
06/30-182-9456

TELEPHELYEK

• Nyíradony Betonüzem
• Nyíradony Aradványpuszta
  MOL PARTNER
  Üzemanyagtöltő állomás
• Hajdúsámson MOL PARTNER
  Üzemanyagtöltő állomás
• Hajdúhadház Ipari előkészítő
• Abony Ipartelep
• Hajdúsámson Mixer Betonüzem
• Hajdúhadház Logisztikai Csarnok
• Debrecen Ipari Park Logisztikai
Csarnok

Adószám: 12926743-2-09
KSH számjel:
12926743-6810-113-09
Bankszámlaszám:
60600084-11047784
Működési engedély száma: Nyíradony-Aradványpuszta: ügyiratszám 2514-5/2007 Nyilvántartási szám: 2/2008. Hajdúsámson: ügyiratszám: 34/2009
Nyilvántartási szám: 370/2009

GDPR

© Uniweb Plusz Kft. - Minden jog fenntartva!